avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost notificați, toți locatarii, că avem de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost notificați, toți locatarii, că avem de achitat o sumă pentru repararea unei mașini pe care a căzut gheață de pe bloc, în caz contrar urmând să ne vedem în instanță. Ce mă sfătuiți?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu nou reziential nu de mult timp. Intr-o zi pe usa de la intrarea in bloc era lipita o notificare de la un avocat adresata tuturor locatarilor blocului de la ambele scari (exceptand 2 apartamente) in care se specifica faptul ca intr-o zi a cazut gheata de pe bloc pe o masina cauzand daune si conform devizului de reparatie a masinii, fiecare apartament este obligat sa achite o suma pentru repararea respectivei masini in termen de maxim 10 zile de la data acestei notificari. In caz contrar se v apela la instanta de judecata.
As dori sa va cer sfatul legat de aceasta problema.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SymoCry , utilizator 19:15, 20 Mai 2019
Va multumesc pentru sfaturi.
Buna seara,
Dupa cum am spus si mai inainte, toti locatarii am fost dati in judecata, dar o parte dintre noi am achitat pagubitului prin avocatul acestuia suma pe care a pretins-o. Dupa aceea avocatul pagubitului ne-a cerut sa semnam o foaie cum ca acesta va renunta la judecata conform art 406 alin 4 CPC.
Nu inteleg de ce trebuie sa semnez eu o foaie in calitate de parat cum ca reclamantul renunta la judecata? Precizez ca am achitat inclusiv cheltuielile de judecata si onorariul avocatului reclamantului pe langa suma care a cerut-o ca despagubire.
Nu ar trebui ca reclamantul sa renunte la judecata dar si la dreptul pretins? Imi este frica sa semnez ceva si sa nu stiu ce semnez, iar apoi reclamantul sa introduca o alta cerere de chemare în judecată împotriva mea.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Deja am primit citatia de chemare in judecata desi am dovada platii efectuata reclamantui.
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce renuntare e aceea,doar referitor la o parte dintre parati probabil... La drept nu renunta, ci si-l realizeaza amiabil.
Renuntarea aceea e cea de la primul termen si dupa primul termen de judecata, eu inteleg insa ca nu ati ajuns acolo?
Inca nu am ajuns la judecata, termenul este stabilit. Doar ca avocatul pagubitului ne cere doar la cei care am platit pagubele sa semnam o foaie cum ca acesta va renunta la judecata conform art 406 alin 4 CPC. Putem semna acesta foaie fara ca apoi reclamantul sa introduca o alta cerere de chemare în judecată împotriva noastra, chiar daca pe foaie nu este precizat faptul ca renunta si la dreptul pretins? Nu am vrea ca pe viitor reclamantul sa introduca o alta cerere de chemare în judecata deoarece se renunta doar partial la judecata. Am inteles ca renuntarea totala la judecata inseamna sa se renunte si la dreptul dedus judecatii.
Avocatul respectiv a spus ca daca semnam aceea foaie nu mai trebuie sa ne prezentam la Tribunal chiar daca am primit citatia. Este adevarat sau trebuie sa ne prezentam in sala de judecata?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2019
SymoCry, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie SymoCry SymoCry Buna ziua, Daca eu si cu toti vecinii am fost dati in judecata deoarece a cazut zapada masina unei persoane care nu locuieste in bloc si a parcat in parcarea ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala pentru cazul in care o persoana este accidentata grav sau omorata de zapada sau turturi djvali djvali Buna ziua Locuiesc la bloc iar pe terasa blocului s-a construit mansarda. Una din fatadele acoperisului este orientat pe sud iar dupa ce zapada se depune ... (vezi toată discuția)