avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

Buna ziua,
Daca eu si cu toti vecinii am fost dati in judecata deoarece a cazut zapada masina unei persoane care nu locuieste in bloc si a parcat in parcarea blocului rezidential, iar pana la urma am platit paguba si cheltuielile de judecata cerute, am primit citatie sa ma prezint la judecata. Din moment ce am fost personal si am depus la dosar dovada platii mele, mai trebuie sa ma prezint la judecata in ziua indicata in citatie? Daca da, am nevoie de avocat? Am intels ca avocatul pagubitului isi va retrage plangerea impotriva celor care au platit.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti fara avocat mai ales daca ati depus inscrisurile si stiti ca se av retrage ace plangere.
Dar sa auziti cu urechile dumneavoastra.
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Nu am precizat ca avocatul pagubitului ne-a cerut sa semnam o foaie prin care renunta doar la judecata ci nu si la dreptul pretins. Din cate am inteles ca daca nu renunta si la dreptul pretins, ne mai poate da in judecata pe viitor deoarece va renunta doar partial la judecata.
Eu pot sa nu ma prezint la trubunal in ziua cand am primit citatia din moment ce am depus dovada platii la dosar sau trebuie neaparata sa merg acolo? Va trebui sa semnez vreo foaie ca avocatul pagubitului sa renunte la judecata? Trebuie sa renunte la judecata dar si neaparat la dreptul pretins?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa fiti la curent cu ce se intampla la termen mergeți personal,daca nu aveti timp trimiteți un înscris pe care îl intitulati cum vreti dvs note scrise,note de sedinta,concluzii scrise ,înscris în care precizați faptul că ati platit si ca solicitați să nu fiți obligată la plata cheltuielilor de judecată.Imi aduc aminte de postarea dvs inițială s-a despicat prea mult firul in patru atunci,acum e f simplu
Ce sa mai faceti cu av acum,av va angajați dvs și ceilalți locatari daca vroiau să va judecati ,acum nu mai aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost notificați, toți locatarii, că avem de achitat o sumă pentru repararea unei mașini pe care a căzut gheață de pe bloc, în caz contrar urmând să ne vedem în instanță. ce mă sfătuiți? SymoCry SymoCry Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu nou reziential nu de mult timp. Intr-o zi pe usa de la intrarea in bloc era lipita o notificare de la un avocat adresata ... (vezi toată discuția)
Informație proces divort Elenaaa58 Elenaaa58 Bună ziua, vreau să vă rog să mă ajutați cu o informație referitoare la un proces de divorț, fără copii, la care o să am primul termen de judecată. ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma prezint? SymoCry SymoCry Buna ziua, Dupa ce eu si alti vecini am fost dati in judecata de o persoana deoarece a cazut zapada/gheata pe masina lui, am achitat suma ceruta de pagubit. ... (vezi toată discuția)