Am fost notificați, toți locatarii, că avem de achitat o sumă pentru repararea unei mașini pe care a căzut gheață de pe bloc, în caz contrar urmând să ne vedem în instanță. Ce mă sfătuiți?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu nou reziential nu de mult timp. Intr-o zi pe usa de la intrarea in bloc era lipita o notificare de la un avocat adresata tuturor locatarilor blocului de la ambele scari (exceptand 2 apartamente) in care se specifica faptul ca intr-o zi a cazut gheata de pe bloc pe o masina cauzand daune si conform devizului de reparatie a masinii, fiecare apartament este obligat sa achite o suma pentru repararea respectivei masini in termen de maxim 10 zile de la data acestei notificari. In caz contrar se v apela la instanta de judecata.
As dori sa va cer sfatul legat de aceasta problema.
Va multumesc
Nu stiu cine ce atributii avea, in principiu raspund locatarii, dar acestia pot alege sa fi transferat din obligatiile lor legale. Nu stiu care era situatia dv. la acel moment.
SymoCry
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce se poate face ca pe viitor sa nu mai apara cineva cu o masina avariata, sau sa nu se intample vreun incident cu o persoana? Atunci tot locatarii vor raspunde? Vom avea aceiasi problema in fiecare iarna? Nu se poate face nimic? In concluzie, noi locatarii trebuie sa mergem la judecata si sa dam banii ceruti si cheltuielile de judecata pagubitului?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
La aceste intrebari ar trebui sa va raspunda un av angajat de locatari sau de asociație,care va poate oferi un raspuns dupa studiul cererii de chemare în judecata. Teoretic puteti sa chemați în garanție dezvoltatorul dar probabil acesta nu era obligat să construiasca pe acoperiș parazapezi etc.Depinde si de proiect ,Șansele reclamantului de castig sunt destul de mari asa ca analizați optiunile posibile.
Citatie
SymoCry
Buna ziua,
Daca eu si cu toti vecinii am fost dati in judecata deoarece a cazut zapada masina unei persoane care nu locuieste in bloc si a parcat in parcarea ... (vezi toată discuția)