avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legat universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legat universal

Buna ziua. Am urmatoarea speta. Bunicul meu a lasat prin testament autentic bunurile sale in cota egala celor 2 fiice si celor 2 nepoti de fiu predecedat. Una dintre fiice a decedat inaintea bunicului meu. Intrebare: Caducitatea afecteaza testamentul in totalitate sau raportat doar la cota ce i se cuvine fiicei care a decedat anterior?

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Atacare testament leorot leorot Tatal meu a decedat in 1997, iar bunicul meu dinspre tata a decedat in 2002. 80% din bunurile imobile sunt pe numele bunicului, 20% pe numele bunicii. Tata mai ... (vezi toată discuția)