avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare/plata TVA prestari servicii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare/plata TVA prestari servicii intracomunitare

Buna ziua,

In cazul in care un PFA inregistrat in Romania, neplatitor de TVA presteaza servicii pentru un client extern, este absolut obligatorie inregistratrea in scopul obtinerii unui cod special de TVA?

Exista exceptii, in care CIF-ul (si celelalte informatii aferente) sunt de ajuns pentru facturare? Daca da, de ce depinde

In contextul in care inregistrarea este obligatorie si codul special obtinut, PFA-ul e automat obligat sa plateasca TVA/depuna declaratiile 301 si 390 in lunile cu venit, sau doar beneficiarul are obligatia de a plati in tara sa?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:25, 7 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti TVA in Romania pentru serviciile intracomunitare prestate.
Multumesc pentru raspuns. Inregistrarea in scopul obtinerii codului special de TVA, in cazul acesta, este absolut necesara? Sau este conditionata de statutul cilentului (daca plateste sau nu TVA in tara sa)? Pot factura doar cu datele firmei din RO sau vor aparea probleme ulterior?
Buna ziua! Aceeasi problema am si eu. Am o intreprindere individuala neplatitor de tva, vreau sa facturez pentru prestari servicii intracomunitare. Intreprinderea am infiintat in ianuarie, am fost la anaf pentru inregistrare, am spus problema mea, am primit declaratia 091, am completat, din cate stiu cu aceasta declaratia ar trebui sa primesc cod special tva, am depus declaratie,dar n-am primit nimic...
Unde sa primiti? Duceti-va si ridicati certificatul. Oricum, si fara asta sunteti inregistrat in VIES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii traducere cu beneficiar in uk Teo8102 Teo8102 Buna ziua, un PFA care efectueaza traduceri pentru o companie din UK, platite in £, va emite factura in lire sau in lei? Este necesar sa mentioneze ceva ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA. S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)