avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incalcarea dreptul omului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incalcarea dreptul omului

Pe situl primariei scrie "Termenul limita pentru solicitarea prelungirii autorizatiei taxi este 31 decembrie 2009" Deci inteleg ca nu mai cei care au prima autorizatie au dreptul sa depuna solicitarea pentru a obtine o noua autorizatie.Este corect??.Asa prevede legea 38/2003 legea taximetriei ,cf. carui articol.???Mentionez ca am toate actele necesare pentru a participa la licitatie pentru a obtine o autorizatie de transport de taxi ,in afara de autorizatiei de transport care desi nr.lor nu este limitat de lege nu am primit -am solicitat (am depus dosar cu toate actele) din 2008.Activitatea de taximetrie este o activitate de liber profesionist , cum este liber daca nu pot nici sa particip la licitatie.
Consider ca aste este o discriminare, este o incalcare a drepturile omului la munca .Ce ar trebui sa fac,?? sa dau in judecata primaria pentru incalcarea drepturile omului la munca.?? Am sansa sa castig.??.Cu ce acte trebuie sa merg la un avocat ??Ce parere aveti??
.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.,vreau sa lucrez legal.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kerekesmargo , utilizator 22:10, 18 Noiembrie 2009
Aspectele mentionate de catre dvs nu se pot interpreta ca fiind sub incidenta jurisprudentei si legislatiei CEDO referitoare la drepturile omului.
In situatia lipsei unuia dintre documentele imperios legal prevazute care conditioneaza eliberarea unei noi autorizatii pentru activitatea de taximetrie,
apreciez netemeinica si fara sanse de reusita,o eventuala actiune in instanta.
de preferat decat sa va epuizati resursele intr-o eventuala actiune in instanta,mai degraba desfasurati demersuri legale pentru lamurirea situatiei dvs.
Din ce an desfasurati activitatea de taximetrie?
Termenul de "activitate de liber profesionist,se refera strict la anumite categorii de profesii,dupa cum sunt acea de notar,contabil,etc si nu are relevanta in raport de imposibilitatea participarii dvs la licitatie ca urmare a inexistentei autorizatiei de transport
Problema mea tocmai asta e ca nu pot sa clarific situatia mea cu primaria ca nu-mi primeste dosarul,nu mi sa da un raspuns.Ca nu am primit autorizatia de transport care nu este limitat de lege nu este vina mea. Asa nu ajung la o autorizatie nici peste 60 ani,ca tot cei care au autorizare poate sa innoieasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este aceasta o lege speciala ?! taximetrie mayer mayer Activitatea de taximetrie este reglementata prin L 38/2003, modificata si completata cu L 265/2007 Poate fi considerata aceasta o exceptie in sensul prevazut ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi ervin87 ervin87 buna ziua. Sunt nou pe forum. Am si eu o problema la care as dori sa ma ajutati.Tatal meu a decedat.Acesta avea ca activitate taximetria si era PFA cu plata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie taxi pf Carco Carco Salutare! Care este procedura pentru a oferi servici taxi pentru persoana fizica? am masina si as vrea sa ma apuc de meseria asta! VA MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)