avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa taxi

buna ziua. Sunt nou pe forum. Am si eu o problema la care as dori sa ma ajutati.Tatal meu a decedat.Acesta avea ca activitate taximetria si era PFA cu plata trimestriala la stat. Acesta detinea autorizatie si licenta taxi PFA pe numele lui. As dori sa stiu ce demersuri pot face sa preiau licenta si autorizatia acestuia mai departe. Se poate face prin mostenire la notariat prin actele de succesiune? Mentionez faptul ca autorizatia si licenta sunt eliberate de catre primarie si vizate anual. Am inceput sa fac actele de succesiune la notariat si nu stiu unde, ce, si cum sa fac. Se mai poate face IF dupa ce tata a decedat? din cate stiu IF mi-ar da voie sa lucrez si eu. Daca am omis ceva de mentionat puneti sa ma intrebati. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 17:08, 12 Octombrie 2010
Asa cum este in vigoare acum legea taximetriei ( L38/2003)cu modificarile si completarile ulterioare, precum si OG 44/2008, singura posibilitate de a continua activitatea tatalui ca mostenitor, ar fi fost ca domnia sa sa fi fost constituit in Intreprindere Individuala ( art 27 al. 3 din OG 44)
Verificati cu mai multa atentie in ce forma functiona tatal dvs (adica PFA, II sau IF) spun aceasta deoarece observ ca folositi denumirea de licenta taxi, ( notiunea nu mai opereaza in cazul PFA, II sau IF), denumirea corecta este autorizatie taxi.
Daca era PFA, nu puteti continua acivitatea ca mostenitor si singura varianta pe care o consider cu ceva sanse, este sa mergeti la primaria care a emis autorizatiile si sa va informati daca mai sunt disponibile autorizatii, daca da, constituiti-va intr-o forma de PFA, II sau IF, ori intr-o societate com. si participati la procedura de atribuire atunci cand aceasta se va organiza de catre primarie.
Daca insa nu mai sunt disponibile autorizatii conf. unei hotatrari de Consilui Local, dspre care veti lua la cunostinta atunci cand o sa mergeti la primarie, rezultatul pentru dvs este unul nefavorabil.
Este f important sa mergeti la primarie la compartimentul care se ocupa de transportul public local, si sa discutati problema dvs , veti intelege mai bine situatia !
Ca informatie generala, cam in toate localitatile numarul de autorizatii taxi sunt epuizate, sunt insa si localitati unde se inregistreaza o cerere mai mica pentru acest tip de activitate dar si situatii in care s-a renuntat la un numar de autorizatii ajungandu-se sub numarul aprobat prin hotarare de CL astfel incat mai pot fi si autorizatii disponibile, depinde de la o localitate la alta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere idividuala sau pfa giovana giovana cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa? (vezi toată discuția)
Se poate ceda pfa taxi? adinadan adinadan va rog ,ajutati-ma si pe mine in legatura cu un PFA.....sotul meu se chinui de ceva timp sa obtine o licenta de taximetrist,fara nici un rezultat ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja? banu20 banu20 Buna ziua, as dori sa intreb daca PFA cu autorizatie pentru taximetrie poate face angajari. Conform OUG 46/2011 publicata in M. OF 350/2011 eu am inteles ca ... (vezi toată discuția)