avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Respingerea incheiere urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Respingerea incheiere urmarire penala

Buna ziua. Am si eu o intrebare: daca a fost cineva citat pentru renuntarea la urmarirea penala, in urma unei formulari din partea procurorului, dar judecatorul a respins aceasta cerere-decizie definitiva, ce se intampla mai departe cu cazul? Se continua urmarirea penala in ce sens? Persoana nu a scapat de dosarul penal, nu? O sa mai fie chemata din nou in sala de judecata?
Încercați să apelați la avocat sa va studieze dosarul penal si hotărârea judecătorului ca sa vada daca se mai poate face ceva.
Dacă nu se va mai putea face nimic veti fi trimis în judecată.
Trebuia să fiți mult mai bine pregatit la judecată care a avut loc.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Judecatorul, daca a respins cererea, desfiinţează soluţia de renunţare la urmărire penală şi trimite cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală sau desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală şi dispune clasarea.
Vedeti ce anume a dispus judecatorul.
Pentru a completa urmarirea penala, asa scrie pe scrisoarea primita. Ce inseamna acest lucru mai exact?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Judecatorul, daca a respins cererea, desfiinţează soluţia de renunţare la urmărire penală şi trimite cauza la procuror pentru a începe sau a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală sau desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală şi dispune clasarea.
Vedeti ce anume a dispus judecatorul.

Inseamna ca judecatorul considera ca urmarirea penala trebuie sa fie completata cu alte acte de up. Asteptati sa cititi incheierea judecatorului si o sa vedeti exact considerentele. Oricum, o alta ordonanta de renuntare la up nu se mai poate dispune, ori se dispune clasarea ori va trimite in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare urmarire penala? alexbold21 alexbold21 Judecătorul , în temeiul art. 318,alin.15 teza a doua , respinge cererea de renunțare la Urmarire penala. În temeiul art. 318, alin15, punctul b ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Cristina Lum Cristina Lum Buna ziua! In urma cu cateva luni am fost surprinsa la volanul unei masini, neavand carnet de conducere. Nu am antecedente penale. Am condus pe o portiune de ... (vezi toată discuția)
intimat penal preliminara copie dosar Intimatus Intimatus Pe portal. just apare ca sunt intimat (penal) cu termen de camera preliminara. Petentul a solicitat RUP 318 alin. 12. Întrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)