Se da un SRL-D care achizitioneaza produsul x la pret de 2 lei, insa la acest pret se ajunge prin aplicarea unui discount in urmatoarea luna. Astfel, produsul vine luna asta pe factura la 10 lei, iar luna urmatoare se face o factura de discount pentru 8 lei.
Acum problema e ca am fost azi la contabil si sunt doua chestii pe care nu le inteleg, prima ca facturile astea pe 10 lei vor impinge firma peste pragul de platitor de TVA, a doua ca pe cei 8 lei discount va trebui sa plateasca 3% impozit.
E o reducere in cadrul unei promotii. Insa reducerea, din diverse motive, nu se poate calcula decat luna urmatoare facturarii. Ii e imposibil furnizorului sa treca discountul pe aceeasi factura.
'Neata. Fie ca e vorba de reducere comerciala primita sau financiara sub forma veniturilor din sconturi obtinute, intra in baza de calcul ptr 3%. Reducerile comerciale primite sunt prevazute expres in codul fiscal ca intra in baza de calcul 3%. Discountul se contabilizeaza ca venituri din sconturi primite, deci venit, de impozitat cu 3%.
Discounturi
nenesa
Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34).
Cum ... (vezi toată discuția)