avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitarea discountului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitarea discountului

Buna ziua.

Se da un SRL-D care achizitioneaza produsul x la pret de 2 lei, insa la acest pret se ajunge prin aplicarea unui discount in urmatoarea luna. Astfel, produsul vine luna asta pe factura la 10 lei, iar luna urmatoare se face o factura de discount pentru 8 lei.

Acum problema e ca am fost azi la contabil si sunt doua chestii pe care nu le inteleg, prima ca facturile astea pe 10 lei vor impinge firma peste pragul de platitor de TVA, a doua ca pe cei 8 lei discount va trebui sa plateasca 3% impozit.

Are dreptate contabila?
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 08:32, 12 Februarie 2019
Buna ziua,

Discountul intra in baza de calcul 3% impozit micro, nu insa si la baza de calcul a cifrei de afaceri.

Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Constantin Vera, Contabil
E o reducere in cadrul unei promotii. Insa reducerea, din diverse motive, nu se poate calcula decat luna urmatoare facturarii. Ii e imposibil furnizorului sa treca discountul pe aceeasi factura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
'Neata. Fie ca e vorba de reducere comerciala primita sau financiara sub forma veniturilor din sconturi obtinute, intra in baza de calcul ptr 3%. Reducerile comerciale primite sunt prevazute expres in codul fiscal ca intra in baza de calcul 3%. Discountul se contabilizeaza ca venituri din sconturi primite, deci venit, de impozitat cu 3%.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)