avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendareala cerere a unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendareala cerere a unui functionar public

as vrea sa stiu va rog la ce motive de interea personal legitim se refera paragraful urmator din legea 188din 1999 modificata pentru ca un functionar sa poata depune cerere
Art. 95 din Legea 188/1999:

(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public,
pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si

la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.

Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 14:29, 22 Noiembrie 2009
Alte motive decat cele prev. de art. 94 alin. 1 si 95 alin. 1 sunt lasate la latitudinea functionarului, ideea e ca daca in celelalte cazuri suspendarea se constata, in cazul "altor motive legitime" se aproba, sau dupa caz, se respinge.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Va dau un exemplu : aveti un copil bolnav care are nevoie de un tratament in strainatate ce necesita o perioada de 1-2 ani ! Ar fi bine sa nu aveti nevoie de un astfel de caz de suspendare la cerere!B-)
din fericire nu e vb de exemplu asta, pur si simplu sa fiu sincera vreau sa plec in strainataea o perioada si as vrea ca cererea mea sa fie bine facuta,si nu stiam daca pur si simplu pot scrie ca solicit suspendarea din motive personale fara sa explic despre ce e vorba,
multumesc
Am o colega de serviciu, a plecat in concediu in Grecia in vara, a sunat de acolo ca vrea suspendare, nu stie nimeni daca ramane definitiv sau se intoarce, probabil si-a gasit ceva de lucru acolo. Depinde ce intelegere gasiti la conducatorii Dvs.
am inteles, dar acum pot cere suspendare pe 3 ani?

Alte discuții în legătură

Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)