avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept consultare dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept consultare dosar penal

In calitate de suspect intr-un dosar penal care inca se afla in lucru (de peste 2 ani), am dreptul de a solicita politistului care lucreaza cazul de a ma lasa sa consult dosarul?
Am cerut si acesta mi-a comunicat ca doar procurorul poate acorda acest drept. Am facut o cerere catre comandantul sectiei de politie in acest sens in urma cu fix 1 an si 4 luni, fara a primi vreun raspuns insa!
Mentionez ca de curand m-a chemat (si urmeaza sa ma prezint) politistul care instrumenteaza dosarul pentru a-mi aduce la cunostinta extinderea urmaririi penale.
Cererea trebuie adresata procurorului.
Au trimis cererea procurorului si acesta a aprobat solicitarea.
Multumesc pentru raspuns!
In aceasta situatie banuiesc ca trebuie depusa la parchet. Corect?
Probabil ca au trimis-o, in situatia in care au respectat procedura.
Ideea este ca nu am primit nici un raspuns dupa 1 an si 4 luni; si mai mult de atat, sectia de politie unde am depus cererea nu este capabila sa-mi spuna unde in flux se afla aceasta cerere (la ei, la procuror, samd).
Datele prezente ma determina sa cred ca cei de la sectia de politie nu doresc sa-mi inlesneasca acest drept.
Depuneti alta cerere direct la parchet, nu mai pierdeti timpul sa aflati unde este cererea pe care ati depus-o acum 1 an si 4 luni, nu are rost.
Daca nu vi se raspunde, reiterati cererea din 2 in 2 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - nup DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Am depus o sesizare penala împotriva preşedintelui şi administratorului de asociaţie la politie. De la secţia de politie mi-au comunicat in luna mai 2010 ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Cercetari cu intarziere, ce e de facut? _Alin_ _Alin_ Anul trecut, am depus plangere la parchet si am asteptat să primesc raspuns. Vazand ca au trecut cateva luni de zile, fara sa primesc o soluție, am mers ... (vezi toată discuția)