avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil daca am muncit in Anglia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil daca am muncit in Anglia

Buna ziua,
De patru ani si jumatate muncesc in Anglia cu contract de munca.
Sunt insarcinata in primul trimestru, data nasterii, 16 sept 2019.
Din mai multe motive vreau sa ma retrag in tara vara aceasta.
Care sunt sansele sa beneficiez de CCC in Romania , in conditiile in care Anglia iese din UE in data de 29 Martie 2019? Este vreo sansa? Daca da, cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Miruk , utilizator 11:52, 12 Februarie 2019
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC in Romania, trebuie ca în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului sa fi desfăşurat activităţi profesionale în România .
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc frumos!!!
Am inteles acest lucru. Intentionez in luna iunie 2019 sa ma retrag in romania si sa ma angajez pina la nastere (septembrie 2019). Problema care ma framanta este urmatoarea: am citit in lege ca trebuie sa fi lucrat in stat membru al UE DAR Anglia nu o sa mai fie membra UE in momentul nasterii. Ei ies din Ue in Martie 2019. In aceste conditii as beneficia de CCC in Romania?
Multumesc pt intelegere!!!
Pana la iesirea din UE , mai este timp.... insa intrebati la ANPIS - Agentia Pentru Plati si Inspectie Sociala
[ link extern ] /
Va multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil-venituri strainatate vincze vincze Buna ziua. Va deranjez cu o situatie mai deosebita, si anume, lucrez pe teritoriul unei tari membre UE cu contract individual de munca de peste 3 ani iar de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu creștere copil in românia dacă lucrez in anglia? Ecaterinnna Ecaterinnna Am lucrat in perioada 17 Septembrie 2018 - 30 Septembrie 2019 in România, după care am plecat in Anglia si lucrez din Octombrie 2019 -prezent. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil job in strainatate Iandreeam Iandreeam Buna ziua! Exista urmatoarea situatie la care as avea nevoie de un raspuns, va rog! Am lucrat in UK pentru o perioada de aproximativ 5 ani (pana in martie 2022 ... (vezi toată discuția)