avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

:closedtopic: exista o situatie in care concediul fara plata poate fi considerat vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:12, 18 Noiembrie 2009
Codiul Muncii
Art. 149. - (1) Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.
Art. 153. - Durata concediului pentru formare profesională nu poate fi dedusă din durata concediului de odihnă anual şi este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul.
in tr o perioada de 3 ani in Italia,am facut doar un curs ecdl;perioada aceasta este considerata pregatire profesionala?
nu am facut studii cum imi propusesem(in cererea de concediu fara plata)pentru ca m-am imbolnavit.
acolo am avut contract de munca pe o perioada de 2 ani,de fapt nu am lucrat continuu aceasta perioada dar am platit impozitele catre statul italian pentru a beneficia de asistenta sanitara.atat stiam la vremea respectiva.
Nu ne referim la trecut ci ne referim la prezent si viitor.

Formarea profesionala inseamna ca dvs. urmati un curs de pregatire profesionala prin care capatati cunostinte si abilitati noi necesare desfasurarii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - prevederi legale ss ss va rog din suflet cine ar putea sa-mi dea si mie textul de lege care prevede durata maxima a concediului fara plata la 90 zile!!! ca nu de putine ori ... (vezi toată discuția)
Concediu de studiu cristina27 cristina27 buna ziua..sunt studenta la litere idd anul IV si lucrez de aproximativ 2ani intr- o firma privata si voiam sa stiu daca firma este obligata cumva sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - perioade & conditii? CorneliuAU CorneliuAU Buna, Exista conditii pentru concediu fara plata? Soacra mea ar vrea sa isi ea concediu fara plata 5 luni dar am inteles ca nu e voie? Dece ... (vezi toată discuția)