avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit ONG

Va rog sa-mi spuneti cum se determina procentul de 10% din veniturile totale neimpozabile?
Conform Cod Fiscal : "Organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale determina impozitul pe profit conform regulilor speciale prevazute la art. 15 :

- veniturile prevazute la art. 15 alin. (2) din Codul fiscal sunt neimpozabile;
- pe langa acestea, pentru calculul rezultatului fiscal sunt neimpozabile si alte venituri realizate, pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale neimpozabile prevazute la art. 15 alin. (2).
Am gasit 2-3 exemple pe net care erau total diferite.
Merci
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:01, 15 Februarie 2019
In codul fiscal, la art. 15 o sa gasiti normele metodologice care detaliaza modul de calcul Aveti la adresa urmatoare [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatiile sunt platitoare de impozite teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com BUNA ZIUA DORESC SI EU SA STIU DACA O FUNDATIE CARE ARE CA OBIECT DE ACTIVITATE INCASAREA DE ARENZI DIN TERENURI AGRICOLE ARENDATE ESTE PLATITOARE DE IMPOZIT ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ong rakula14 rakula14 In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor ... (vezi toată discuția)
Taxa de participare eveniment - inregistrare in contabilitate ong motoca motoca Buna ziua. Sunt presedintele unui ONG din domeniului artelor spectacolului in randul tinerilor. De multi ani organizam un festival de teatru unde am vrea sa ... (vezi toată discuția)