avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie construire casa

Buna seara, am achizitionat o parcela de teren 400 mp in intravilanul orasului Cisnadie, pentru constructie casa si am interdictia de construire "pana la aprobarea extinderii retelei de apa canal", mentionez ca in zona se mai afla construite cca 10 case
Cel mai recent răspuns: sebastian1973 , utilizator 05:49, 14 Februarie 2019
Daca aveti interdictie de construire (probabil de la Serviciul de urbanism) pana se rezolva canalizarea din zona nu veti primi autorizatie de ctie. de la primarie.
şi care este întrebarea?
Întrebarea este :daca au fost date autorizatii de constructie pt. cca 10 case s au trezit dintr o data sa conditioneze constructia caselor, ce sanse as avea în instanta?

Albert Kurtyan a scris:

şi care este întrebarea?

Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
sebastian1973, utilizator
Pai ai o sansa.
Poti incerca pe teoria exproprierii. Si poti obtine despagubiri egale cu scaderea valorii terenului din cauza interdictiei.
Deoarece iti interzic construirea casei atunci a avut loc o "expropriere", adica te-au privat de un interes legitim pe care il are orice proprietar de a putea construi pe terenul propriu.
Motivatia ca trebuie sa astepti pana se racordeaza zona este destul de slabuta deoarece exista deja solutii, deja folosite de ceilalti proprietari.

Primaria are dreptul sa impuna noi conditii de urbanism, dar atunci cand ele echivaleaza cu o interdictie (deoarece racordarea este practic imposibil de anticipat - poate avea loc peste 50 de ani) sau o restrangere a drepturilor, atunci se poate ajunge la concluzia ca este o expropriere partiala.

Dreptul de proprietate imobiliar este un manunchi de drepturi si interese iar dreptul de dezvoltare a terenului este unul din aceste interese ale proprietarului.

Succes.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism conditionat pt autorizatie construire! Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, am achizitionat recent o parcela de teren pt a construi o casa in intravilanul orasului Cisnadie, pe certificatul de urbanism emis de autoritatea ... (vezi toată discuția)
Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea unui branºament de apã victor1208 victor1208 Bună ziua, în 2006 am contractat societatea de construcţii-reparaţii a primăriei din localitatea de reşedinţă pentru executarea extinderii reţelei de ... (vezi toată discuția)