avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii universitare necesare pt. proiectare sisteme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii universitare necesare pt. proiectare sisteme securitate

Ce studii universitare sunt acceptate, pt. avizarea unui cetatean, in proiectarea sistemelor de securitate, angajat la o firma cu licenta IGPR in proiectare si instalare ?
Cel mai recent răspuns: MarinelaPirvan , utilizator 11:13, 20 Noiembrie 2009
ANEXA NR. 3
NORMELE TEHNICE
care trebuie respectate cu ocazia proiectării şi realizării
sistemelor tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei [ link extern ]

Lege nr. 333 din 08/07/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 525 din 22/07/2003
privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor
[ link extern ]

Art. 11, Cap. III Norme tehnice Legea 333/2003
“ Proiectele sistemelor de alarmare vor fi întocmite de personalul tehnic avizat al societăţilor licenţiate în acest sens, cu respectarea prezentelor norme tehnice. Proiectarea aplicaţiilor cu sisteme de alarmare împotriva efracţiei se realizează cu respectarea normelor în domeniu şi a celor proprii unităţilor, ţinându-se seama de gradul de protecţie stabilit de conducerea unităţilor în funcţie de valorile ce trebuie protejate (umane şi materiale), existenţa şi situarea zonelor vitale, căile de acces, circulaţia personalului propriu şi al clienţilor, amenajările mecano-fizice realizate, tipul pazei, amplasarea dispozitivului de pază şi depărtarea faţă de echipajul specializat de intervenţie cu care unitatea are contract de prestări servicii. “

Sper sa fie de ajutor.
MarinelaPirvan a scris:

Ce studii universitare sunt acceptate, pt. avizarea unui cetatean, in proiectarea sistemelor de securitate, angajat la o firma cu licenta IGPR in proiectare si instalare ?
Pentru avizarea unei persoane, care sa intocmeasca proiecte ale sistemelor antiefractie, aceasta trebuie sa fie licentiata, intr-un domeniu cu profil electric. Numai asa il puteti angaja la o firma licentiata de IGPR-DPOP, in proiectare si instalare.
Succes!
multumesc pt raspuns
Asi dori sa stiu in ce profil pot incadra informatica ca facultate si daca e buna in proiectare si instalarea sitemelor de securitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Amenda umflata andreeafarcas andreeafarcas Am pornit de curand-2 saptamani si jumate- un mic ABC;firma fiind cumparata iar spatiul in chirie. In situatia in care vanzarile sunt inca foarte foarte ... (vezi toată discuția)