avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titular credit decedat, asigurătorul refuză ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titular credit decedat, asigurătorul refuză despăgubirea. De unde își va recupera banca banii?

Buna ziua. Cumnatul a luat un credit de nevoi personale cu asigurare de viata inclusa, fara ca sa mai gireze cineva pentru acel credit sau sa aduca vre-o garantie externa. Anul trecut, s-a imbolnavit si a decedat. Sotia lui, a transmis certificatul de deces catre banca, iar asiguratorul a solicitat o multime de documente medicale pentru perioada in care era spitalizat. Din documentele medicale, asiguratorul a inteles ca cumnatul ar fi fost bolnav de dinainte de a contracta creditul, astfel nca nu doreste sa despagubeasca acel credit.
Intrebarea e:
De unde va recupera banca creditul?
In ce situatie poate fi executata silit sotia decedatului daca ea nu face parte din contract?
Ce poate executa banca, daca decedatul nu a detinut nimic in proprietate (ei locuind cu parintii decedatului)?
Exista vre-o cale ca asiguratorul sa revina asupra deciziei de a nu acoperi creditul? (Decedatului nu i s-au cerut documente medicale in momentul semnarii contractului).
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:54, 13 Februarie 2019
Daca a luat pachet credit+asigurare. Clar asiguratorul este al bancii. N-a girat cu nimic sau cu nimeni; ce-ti mai bati capul de grija bancii. Ei deja au clasificat creditul la pierderi. Posibil ca banca sa mai tachineze nitel cu cativa recuperatori...poate poate mai scoate ceva. Vaduva sa nu cedeze la aceste presiuni scrise sau telefonice. Sa pastreze actele si contractele ORIGINALE, cu banca si asiguratorul; in caz de primeste (dar nu cred) vreo scrisoare reala cu chemare in instanta; se duce cu documentele justificatoare. SIGUR castiga. Doar sa nu cedeze presiunilor de intimidare. Sa ameninte la randul lor cu instanta
Daca cumnatul avea bunuri - va recupera de acolo. Daca exista mostenitori si acestia accepta masa succesorala, va fi nevoie sa se achite si datoria. Practic, daca masa succesorala este mai mare ca valoarea imprumutata, renteaza sa se accepte mostenirea. Daca nu, banca va valorifica ce bunuri avea defunctul si aia e. Depinde de situatie.
"SIGUR castiga" . Pe ce va bazati? Nimic nu este sigur.
Duypa ce au solicitat actele medicale, cei de la asigurari au trimis o scrisoare catre vaduva cu mesajul:
"Potrivit documentelor medicale, persoana asigurata a fost cunoscuta cu istoric de boala anterior inrolarii in iasigurare iar acest fapt nu face obiectul contractului de asigurare.
Din acest motiv nu va putem acorda nici un fel de beneficii referitoare la evenimentul asigurat mentionat in document."
Din asta reiese ca asigurarea nu va plati creditul. Defunctul nu detinea nimic in nume propriu nici sotia, ci doar parintii, la care locuia.
Exista vreo sansa ca mama defunctului sa fie executata silit?
Exista mostenitori ai defunctului? Teoretic, parintii nu vor fi tinuti sa plateasca. Depinde si de datorie. Este incurcata treaba. Oricum, banca nu are ce face momentan. Pana la urma defunctul avea cunostinta ca ar fi suferit de o boala inainte de asigurare? Pentru ca se pot contesta si aceste raspunsuri ale asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, lipsa asigurare de viata. am nevoie de ajutorul dvs silviump3 silviump3 Buna ziua. Apelez la bunavointa Dvs, pentru a ma lamuri, in urmatoarea speta: un foarte bun prieten a decedat lasand in urma lui o sotie si un minor. ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca referitoare la o descoperire de cont visoiuedy visoiuedy Buna seara! In anul 2009 colegul meu a utilizat descoperirea de pe cardul de salariu in valoare de 10000 lei. La inceputul anului 2010(ianuarie), colegul a ... (vezi toată discuția)