avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS contract drepturi de autor

Buna ziua,

Am un contract de drepturi de autor (e singurul contract pe care il am), firma cu care am contractul imi plateste impozitul de 10% la sursa, insa eu trebuie sa depun o declaratie pentru CAS si CASS, fiindca doresc sa fiu asigurata medical. Ma puteti ajuta sa afla ce fel de formular trebuie sa completez? Din cate am inteles, este vorba de un alt formular decat Declaratia unica. De asemenea, la determinarea venitului net, ce anume trebuie bifat, sistemul real, cote forfetare sau norma de venit?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MonicaForneo , utilizator 13:43, 12 Februarie 2019
Este vorba de depunerea declaratiei unice numai prin internet folosind contul deschis cu numele si cnp-ul dumneavoastra pe spatiul privat virtual.
Va rog sa cititi instructiunile de completare la OpANAF nr.49 din 2019
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc mult pentru mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018 cristianba cristianba Buna ziua, Declaratia unica rectificativa pentru 2018 se face pe acelasi formular care s-a depus initial (formularul pentru estimare 2018) sau pe formularul ... (vezi toată discuția)
Contributii chirie leo92 leo92 O persoana fizica inchiriaza o cladire. Ce trebuie sa plateasca la fisc si cum trebuie completata declaratia unica? (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)