avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii chirie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii chirie

O persoana fizica inchiriaza o cladire. Ce trebuie sa plateasca la fisc si cum trebuie completata declaratia unica?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:18, 1 Februarie 2019
Veti plati impozitul pe venitul din inchiriere 10% aplicat la venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 conform contract.
Se parat,daca venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 este peste valoarea salariului minim brut adica 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract, eti plati obligatoriu cass 10% si cas 25% aplicate la 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract,
Declaratia unica o depuneti in maxim 30 de zile de la semnarea contractului. Cautati (pentru a va ajuta la completare) pe internet OpANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice“.
Cred ca ma puteti ajuta mai bine dvs. Pe o cladire are trei contracte de inchiriere, fiecare contract a cate 960 lei lunar. Puteti sa imi faceti un calcul am ce are de plata ? Multumesc anticipat.
96ox3x10(luni)=28800X60%=17280- este sub plafon. Este bine? Persoana care inchiriaza este persoana fizica(un om). Cineve de la fisc mi-a spus ca nu plateste CAS .
Da. E corect ce ati scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt locuri de parcare Popescu Roberto Popescu Roberto Buna seara, Sunt proprietarul unui teren si intentionez sa inchiriez suprafete de 10mp pt locuri de parcare, detin si o societate al carei punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Determinarea venitului net in sistem real sau cota forfetara de cheltuieli? mariapar mariapar In cazul unui apartamant inchiriat de o persoana fizica unei persoane juridice cum se stabileste venitul net a locatorului (persoana fizica) in cazul ... (vezi toată discuția)