Veti plati impozitul pe venitul din inchiriere 10% aplicat la venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 conform contract.
Se parat,daca venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 este peste valoarea salariului minim brut adica 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract, eti plati obligatoriu cass 10% si cas 25% aplicate la 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract,
Declaratia unica o depuneti in maxim 30 de zile de la semnarea contractului. Cautati (pentru a va ajuta la completare) pe internet OpANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice“.
Cred ca ma puteti ajuta mai bine dvs. Pe o cladire are trei contracte de inchiriere, fiecare contract a cate 960 lei lunar. Puteti sa imi faceti un calcul am ce are de plata ? Multumesc anticipat.
96ox3x10(luni)=28800X60%=17280- este sub plafon. Este bine? Persoana care inchiriaza este persoana fizica(un om). Cineve de la fisc mi-a spus ca nu plateste CAS .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.