Veti plati impozitul pe venitul din inchiriere 10% aplicat la venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 conform contract.
Se parat,daca venitul anual adica 60% din totalul venitului brut pentru lunile din 2019 este peste valoarea salariului minim brut adica 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract, eti plati obligatoriu cass 10% si cas 25% aplicate la 2080 lei x numarul de luni din 2019 conform contract,
Declaratia unica o depuneti in maxim 30 de zile de la semnarea contractului. Cautati (pentru a va ajuta la completare) pe internet OpANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice“.
Cred ca ma puteti ajuta mai bine dvs. Pe o cladire are trei contracte de inchiriere, fiecare contract a cate 960 lei lunar. Puteti sa imi faceti un calcul am ce are de plata ? Multumesc anticipat.
96ox3x10(luni)=28800X60%=17280- este sub plafon. Este bine? Persoana care inchiriaza este persoana fizica(un om). Cineve de la fisc mi-a spus ca nu plateste CAS .