avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere teren pt locuri de parcare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere teren pt locuri de parcare

Buna seara,
Sunt proprietarul unui teren si intentionez sa inchiriez suprafete de 10mp pt locuri de parcare, detin si o societate al carei punct de lucru este pe acel teren, intrebarea este urmatoarea: cum este mai bine sa fac contractele cu viitorii clienti, pe persoana juridica sau pe persoana fizica? Exista diferenta la impozit daca fac contractele persoana juridica inchiriez la pers fizica sau persoana fizica inchiriez la pers. Fizica?
Va multumesc,

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:36, 9 Septembrie 2019
Persoana fizica inchiriaza la persoana fizica. Veti depune declaratia unica ca persoana fizica prin care veti declara venitul si veti plati 10% aplicat la 60% din venitul din inchiriere anual conform contractelor. Daca acest 60% din venitul din inchiriere anual conform contractelor trece de plafonul celo 12 salarii minime brute pe economie, veti plati obligatoriu si contributia la sanatate 10% aplicata la plafonul celo 12 salarii minime.
Daca veti avea peste cinci contracte de inchiriere in an, impozitul se va aplica la venitul net adica total venit - total cheltuieli deductibile anuale. Daca acest venit net din inchiriere anual calculat mai sus trece de plafonul celo 12 salarii minime brute pe economie, veti plati obligatoriu si contributia la sanatate 10% aplicata la plafonul celo 12 salarii minime.
Contributia la sanatate se declara tot in declaratia unica si se plateste odata pe an ca si impozitul pe venitul din inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

5 la suta la sanatate din venit chirie?! ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna ziua, M-ar interesa de ce trebuie sa mai platesc o data la sanatate din venitul din chirie, daca deja platesc asigurare de sanatate pe firma? Ce ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Bună ziua.doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 de euro ... silicaru silicaru Bună ziua.Doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 de euro (amândouă) lunar,problema cu care nu sunt lămurit este cea a CASS,cu impozitul am înțeles ... (vezi toată discuția)