avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 5 la suta la sanatate din venit chirie?!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

5 la suta la sanatate din venit chirie?!

Buna ziua,

M-ar interesa de ce trebuie sa mai platesc o data la sanatate din venitul din chirie, daca deja platesc asigurare de sanatate pe firma? Ce legatura are una cu alta si de ce se opreste de 2 ori?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
ioana_bucuresi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana_bucuresi , utilizator 10:22, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru venitul din inchiriere veti plati contributia la santate indiferent daca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil.
Veti plati contributia la sanatate 10% doar daca venitul net anual din inchiriere, adica 60% din venitul anual brut conform contractului, este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie din anul in care depuneti declaratia unica. Procentul 10% se aplica la valoarea anuala a plafonului.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt locuri de parcare Popescu Roberto Popescu Roberto Buna seara, Sunt proprietarul unui teren si intentionez sa inchiriez suprafete de 10mp pt locuri de parcare, detin si o societate al carei punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Contributie de sanatate la inchiriere Setris Setris Daca se obtin venituri din chirii de catre pensionari, trebuie sa plateasca contributia de sanatate; nu exista un plafon? (vezi toată discuția)