avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Bună ziua.Doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Bună ziua.Doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 de euro ...

Bună ziua.Doresc sa închiriez 2 apartamente cu 500 de euro (amândouă) lunar,problema cu care nu sunt lămurit este cea a CASS,cu impozitul am înțeles Dacă sunt salariat și plătesc CASS,trebuie sa plătesc CASS și la venitul din chirii ? Vă mulțumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
silicaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:06, 23 Ianuarie 2021
Da, daca venitul net anual obtinut din inchiriere este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, adica in acest an 12 x 2300 lei, va trebui sa platiti pe langa impozitul pe venit de 10% si contributia la sanatate (cass) 10% (procent aplicat doar la plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie), chiar daca intre timp mai aveti si un contract de munca valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt locuri de parcare Popescu Roberto Popescu Roberto Buna seara, Sunt proprietarul unui teren si intentionez sa inchiriez suprafete de 10mp pt locuri de parcare, detin si o societate al carei punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)