avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... diferenta suprafata intre CF si releveu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

diferenta suprafata intre CF si releveu

buna ziua,

doresc sa cumpar un apartament constructie veche, an 1985, care are inscris in CF o suprafata utila de 69.7 mp, iar in releveu apare suprafata utila doar 66.14 mp. intrebarea este: in contractual de vanzare-cumparare ce suprafata se va lua in considerare? sunt probleme pe care le-as putea intampina (la cumparare, dar si in viitor daca de exemplu voi dori sa vand imobilul) din cauza acestei diferente?

multumesc,
alexandra
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:12, 13 Februarie 2019
Releveul este cel actual de la CF, sau cel din anul 1985?
Imobilul are 3 proprietari, fiind mostenire. CF-ul este actualizat in baza certificatului de mostenitor.
Releveul este mai vechi, fiindca are semnatura persoanei decedate de la care s-a facut succesiunea, insa nu are o data inscrisa pe el si proprietarii nu stiu exact cand a fost intocmit. Dansii nu sunt de accord sa cheme topograf pentru a clarifica acest aspect. Prefera sa ne folosim de schita veche.
Daca s-a constat la calculul suprafetelor ca nu e corecta supafata din CF, nu ar fi trebuit acesta actualizat?
Ar trebui sa cumparati doar imobile care au un cf real.
cred ca vreti sa cereti o reducere de pret, gresesc? vanzatorii nu vor sa cheme topograful fiindca trebuie sa-l plateasca . daca notarul nu se opune, ramane cumparatorul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Achizitie casa- probleme acte vanzator Florentina-Andreea Florentina-Andreea Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste situatia de mai jos: - vreau sa achizitionez o casa construita la rosu, care dupa ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol ... Eugen000 Eugen000 Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate. Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat ... (vezi toată discuția)