avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie casa- probleme acte vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie casa- probleme acte vanzator

Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste situatia de mai jos:
- vreau sa achizitionez o casa construita la rosu, care dupa spusele proprietarului are actele in regula. Ieri mi-a trimis poze cu anumite documente pe care le detine (poza cu prima pagina din contract, un memoriu tehnic cu schite in spate si un document intitulat releveu);
- proprietarul actual a cumparat in anul 2016 o casa batraneasca cu o suprafata de 43 de mp si 365 mp teren;
- s-a facut cerere pentru releveu, dar casa veche nu mai exista (a fost demolata) si pe locul ei s-a construit o casa cu o suprafata de 56 mp utili (masurare facuta de mine). In schita releveului, casa avea doua camere si un hol (suprafata utila 34 mp ), iar noua constructie are doua camere, baie, bucatarie si hol.
Pe scurt ei au cumparat o casa veche, au facut acte pentru consolidare constructie veche, dar in realitate au daramat casa veche si au construit alta.
Ce se poate face in aceasta situatie? Se pot remedia actele? Ce ar trebui sa ii solicit proprietarului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florentina-Andreea , utilizator 19:33, 14 Octombrie 2018
In primul rand ii solicitati sa va puna la dispozitie toate actele in copie pentru a le consulta in amanuntime, de preferat, la un avocat.
Documentele trunchiate nu pot sau prezentate/comunicate in acest mod, "anumite", nu va asigura ca actele sunt "in regula".
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Releveu cu suprafata mult mai mica. inginerul greseste? musli musli Apartamentul meu a avut initial 89.55 mp utili. Dupa ce s-a renuntat la debara, camara si doi pereti de hol, banuiesc ca s-a mai creat ceva spatiu in plus, ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol ... Eugen000 Eugen000 Am cumpărat un apartament din care lipsesc o camera și un hol conform actelor de proprietate. Apartamentul l-am luat anul trecut și când am studiat ... (vezi toată discuția)
Probleme achizitie apartament parter, cu balcon intabulat ApartamentBalcon ApartamentBalcon Buna ziua, de curand am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui apartament situat la parter, cu un balcon constuit cel putin inainte de anul 2003. ... (vezi toată discuția)