avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca, pentru a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, am dreptul sa imi aleg cele 12 luni lucrate si sa le selectez pe cele cu venit mai mare sau se iau in calcul ultimele 12 luni lucrate. Mentionez ca voi naste anul acesta in luna iunie si in cele 24 de luni anterioare nasterii am lucrat in iulie si august 2017,dupa care am facut o pauza de 2 luni si am intrat in somaj timp de 6 luni, dupa care am avut iar pauza de cateva luni iar de la 1 septembrie 2018 sunt din nou angajata. Se vor lua in calcul lunile de la ultimul loc de munca plus in completare din cele de somaj sau pot selecta cele 2 luni pe care le-am lucrat in iulie si august 2017?De asemenea, va rog sa imi spuneti daca lunile in care voi lua indemnizatie de concediu prenatal se pot adauga si ele la cele 12 luni pt C. C. C. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 12 Februarie 2019
Nu aveti acest drept ... se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care ati realziat venituri suspuse impozitului pe venit.

Perioada in care veti beneficia de indemnizata de concediu prenatal se adauga la cele 12 luni eligibile pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Cami2017 Cami2017 Buna ziua. Am o intrebare, simpla, dar calculata de mai multe ori imi da diferit mie fata de alte persoane pe care le.am intrebat. Am lucrat din iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal atalinna atalinna Va rog o lamurire legata de concediul prenatal si postnatal.Acestea se platesc de catre angajator?Cum se remunereaza aceaste perioade? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)