Sunt divorțată legal de tatăl copilului. Copilul are domiciliul la mama dar custodie comuna. Copilul are 11 ani și toți 3 locuim in Germania. Minorul deține momentan certificatul de naștere și pașaportul care expira în curând. Tatăl nu vrea sa semneze pentru un nou pasaport. Cum pot rezolva problema? Îl pot decade din drepturi?
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantelor din Romania solicitand pronuntarea unei sentinte care sa substituie acordul tatalui.
Luati legatura cu un avocat.
Art. 114 C. proc. civ., prevede că „dacă legea nu prevede altfel, cererile privind ocrotirea persoanei fizice date de C. civ. în competența instanței de tutelă și de familie se soluționează de instanța în a cărei circumscripție teritorială își are domiciliul sau reședința persoana ocrotită”
In cauză sunt aplicabile dispozițiile art. 114 C. proc. civ., care reprezintă o dispoziție specială, ce instituie o competență teritorială exclusivă în favoarea instanței în a cărei circumscripție teritorială își are domiciliul sau reședința persoana ocrotită, dispoziție derogatorie de la norma generală reprezentată de art. 107 C. proc. civ., care, prin alin. (1), reglementează o competență teritorială generală, conform căreia „Cererea de chemare în judecată se introduce la instanța în a cărei circumscripție domiciliază sau își are sediul pârâtul, dacă legea nu prevede altfel (alin. (1))”.
Pensie alimentara
Maria Anaa
Buna ziua, am o fetita de 2 luni si jumatate cu un cetatean italian si acum ma aflu in Romania pentru ca am plecat de la el, iar el imi spune ca nu contribuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Alexa713
Ma numesc Nae Alexandra-Catalina,sunt eleva la liceul economic Costin C Kiritescu ,am 18 ani ,iar tatal meu a acceptat sa.mi dea pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)