Sunt angajat pe baza pasaportului roman cu domiciliul in R.Moldova , nu detin buletin romanesc. Compania (multinationala) la care sunt angajat (cu C.I.M.) imi plateste toate taxele si impozitele, am primit de la ei toate actele necesare, dar nu pot sa beneficiez de card de sanatate deci de asigurare medicala desi platesc pentru ea, si nici la Anaf nu apar (deci nu-mi merge vechimea ). La anaf am sunat eu si banca de la care am vrut un credit a trimis o cerere sau ceva de genu si nu figurez ca angajat sau platitor de taxe, pentru card de sanatate am fost personal , am depus petitie sau cum s-o numi, si mi-au raspuns ei dupa 2 luni ca fara buletin sunt un nimeni, si ca fara domiciliu in Ro degeaba platesc taxe ca nu ma ajuta. Mentionez ca pe baza aceluiasi pasaport am muncit in UE unde am beneficiat de aceleasi drepturi ca si orice cetatean UE, in Ro sunt discriminat chiar daca sunt roman, am colegi la munca cu pasaport Suedez, Danez, etc care nu au asa probleme. Intrebarea e: ce pot sa fac in acest caz? E vre-o procedura pentru a-mi recupera taxele platite degeaba? mentionez ca nu am cum sa-mi fac buletin romanesc din motive personale.
desigur,CNP se atribuie atunci cand ei certificatul de nastere romanesc. E un pasaport obisnuit doar ca la adresa scrie R. Moldova in loc de Bucuresti sau alt oras.