avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Bunaziua..as dori sa fiu informat daca o persoana care a lucrat in R.Moldova dar are cetatenie romaneasca,poate beneficia de ajutor de somaj din Romania.As dori sa stiu ce trebue sa facem ( o familie,sot cetatean roman,sotia cu cetatenie moldoveneasca dar si cu cetatenie romaneasca prin redobandire) ca sa ne putem integra in Romania,si aici ma referla faptul daca statul roman ne-ar putea ajuta cu un ajutor financiar pana la integrarea noastra si angajarea noastra in campul muncii?.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LazarCristianBogdan , utilizator 18:47, 10 Noiembrie 2014
Trebuie sa intrebati la Agentia de Somaj din Romania de care apartineti cu domiciliul deoarece R. Moldova nu face parte din UE dar este posibil sa fie incheiat un acord de intre Guvernele noastre prin care sa se recunoasca reciproc stagiile de cotizare la somaj.
multumesc dl-e Tudor..si magandesc ca ar trebui sa beneficieze de ajutor de somaj deoarece stiu persoane din R.Moldova care au iesit la pensie..au primit cetatenia romaneasca prin redobandire,aurenuntat la pensia din Moldova si beneficiaza de pesnie din Romania..de aceea ma gandesc ca si in situatia somajului poate fi la fel..oricum va multumesc.o seara buna sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In romania este posibila tripla cetatenie? stella_87 stella_87 Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana andreiterntii andreiterntii Sînt cetătean al R.Moldova, am așa o întrebare? cu 4 ani în urma am fost judecat pe dosar penal pentru furt în Germania, ca reclamanți au fost ... (vezi toată discuția)
Domiciliul in romania pentru cetateni straini LazarCristianBogdan LazarCristianBogdan Bunaziua..doresc f mult sa fiu ajutat in urmatoarea problema..eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Oravita,judetul Caras-Severin si sunt casatorit cu o ... (vezi toată discuția)