avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Insistenta telefon
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Insistenta telefon

Buna seara!
Am o intrebare, insa nu stiu sigur daca tine de abilitatile dvs. pentru a-mi raspunde: sora mea a avut o relatie cu un baiat, cateva luni de zile, insa, din cauza unei nepotriviri de caractere si a unei atasari prea anormala din partea baiatului, sora mea a decis sa puna punct relatiei. Am si facut acest lucru, insa, de atunci, acest baiat o suna intruna, pe motivul ca vrea sa vorbeasca cu ea, insa, inainte, cand raspundea, acesta nu facea altceva decat sa ii vorbeasca urat. Toata treaba este ca nu se mai opreste din sunat. Ce poate face in acest caz, fara a fi nevoita sa isi schimbe numarul de telefon? Pentru ca, practic, e ca un fel de hartuire. El, pur si simplu, nu intelege ca a fost o relatie, s-a terminat si apoi fiecare pe drumul lui. Sunt zile in care suna si de 50 de ori.
Astept un raspuns, daca puteti si multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 14 Februarie 2019
Formulați o plângere penală direct către Parchet, pt fapta prev și ped de art 208 Cod Penal; dacă nu vă descurcați, contractați serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Daca nu vrea sa isi schimbe numarul de telefon faceti cum s-a aratat mai sus.
Ar fi mai simplu sa isi schimbe numarul de telefon deoarece fara avocat care sa se ocupe deosebit de serios de caz nu cred ca are sanse sa rezolve cazul prea curand...
Si pentru avocatul sa se ocupe deosebit de serios de caz eu zic ca ar fi un cost destul de ridicat...
Politia si procurorii nu au printre prioritati astfel de cazuri...mai ales ca se poate deschide si proces civil...
Dar...alte costuri si poate chiar mai ridicate ar presupune un astfel de proces...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Are si optiunea sa ii blocheze numarul de telefon. Dar este infractiunea de hartuire totusi, eu v-as recomanda sa faca plangere penala.
Multumesc! Este bine de stiut.
Fara avocat nu va sfătuiesc să încercați pe hărțuire.
Cred ca nu ati inteles ce am scris eu...si cunosc foarte exact ce iese fără avocat...

Alte discuții în legătură

Hărțuire telefonica Ckay Ckay Buna ziua.Ma confrunt cu o situatie dubioasă și delicată de mai bine de 1 an.Totul a început cu telefoane pe care le primeam dar nu vorbea nimeni,ulterior ... (vezi toată discuția)
Cum aflu persoana care ma suna,daca are numar de vodafone dedeee dedeee buna.de 2 zile imi tot da un numar de vodafone mesaje intime si ma suna dar pe cand sa ii raspun tot timpul imi inchide.Am incercat sa il sun inapoi dar nu imi ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica vasileU vasileU in urma cu vreo 12 ani fiica mea a avut o relatie de concubinaj cu un baiat .totul s-a terminat de atunci fiica mea s-a casatorit legitim are un baietel de 10 ... (vezi toată discuția)