avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Baietelul meu este nascut in data de 20.06.17. In 15 aprilie 2019 as dori sa incep munca pt a primi cei 650 lei, stimulent de inseratie, iar tot de atunci tatal doreste sa intre in ccc pt 2 luni, adica pana in 20.06.19. In momentul de fata singurul venit al tatalui este din plati compensatorii(fara somaj) deoarece a plecat cu ordonanta de la mina. As dori sa stiu: in cazul in care tatal intra in ccc, pt cele 2 luni, i se taie ceva din venitul de completare sau il primeste integral cu tot cu indemnizatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 14 Februarie 2019
Plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât cele rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit realizat in ultima luna de indemnizatie. violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Am nascut pe 14.05.2017, am fost in CCC pana la 1 martie cand m-am intors la serviciu, dar la un ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca in perioada cic Ney_spark Ney_spark Buna ziua. Actualmente sunt in concediu de crestere si ingrijire copil (din sept 2018). Angajatorul mi-a propus incheierea contractului de munca, prin ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii. alinacoloman22 alinacoloman22 Buna ziua. Sunt in CCC din luna mai 2020, iar firma la care am fost anagajata timp de 10 ani înainte de a intra in CCC și-a închis ușile defintiv, iar ... (vezi toată discuția)