Cumnatul meu, in varsta de 25 ani, a avut o relatie cu o fata de 16 ani care ulterior a ramas insarcinata, aceasta a dorit sa pastreze copilul crezand ca o sa fie totul ok.
Toate bune si frumoase, in timpul in care copilul era pe drum cumnatul meu a facut pe dracu in patru daca s-ar spune si a cumparat o casa, a cumparat tot ce e necesar pentru copil sa fie totul ok si sa duca un trai decent si el si mama lui.
Problema e ca, ea fiind mica, la 16 ani si lipsa de maturitate, nu facea mai nimic, iar el avand un job si stand 8 ore pe zi o ruga sa faca si ea ordine si sa mai bage la spalat/mancare, chestii uzuale, pe langa faptul ca are grija de copil, iar aceasta nu facea nimic pe motiv ca ii era lene si ca nu e sluga, desii, repet, nu facea nimic, el venea de la munca si baga la spalat, facea curat, etc.
In cele din urma, mama si tatal minorei, i-au bagat prostii in cap si au facut-o sa plece din casa cumparata de cumnatul meu, mentionez ca parintii ei nu au ajutat-o cu nimic, botez, toate cheltuielile au fost suportate de catre tatal copilului. In fine, ideea e ca a plecat din casa si-a luat lucrurile copilului si spune ca s-a dus la politie sa dea o declaratie, ce declaratie nu stim.
Ce poate face tatal copilului sa isi recapete fata, in varsta de 6 luni? Deoarece nu o poate lasa cu mama si parintii ei, fiindca nici parintii ei nici ea nu au un venit stabil si credem ca acestia au facut-o sa plece la ei doar ca sa se foloseasca de indemnizatia copilului de 1300 lei. Ne este teama pentru copil deoarece ambii parinti ai minorei au probleme cu alcoolul si cine stie ce pot face.
Ce cale legala poate urma? Are sanse sa castige custodia daca ei nu sunt cununati, ea e minora, dar in schimb el are job, are casa pe numele lui si un venit decent s-o creasca?
Puteti sa solicitati instantei exercitarea autoritatii parintesti in comun, domiciliul la dvs. sau program de vizita. Intre timp, poate isi revine mama si se intoarce.
Nu cred ca are de gand sa se mai intoarca.
A fost azi tatal copilului sa discute cu ea si parintii ei si au niste idei demne de anii 80.
Am inteles ca trebuie alaptata fata cat e mica, si presupun ca dupa 2 ani se poate actiona in instanta pentru custodie? In prezent are domiciliul la adresa tatalui, se poate duce la politie ca a plecat de acasa cu copilul?
Problema e ca, v-am zis, parintii mamei sunt amandoi someri, amandoi au probleme cu alcoolul si banuim ca vor sa profite pe urma indemnizatiei copilului si nici sa ne ducem peste ei nu avem cum fiind propietate privata. Noi ne gandim la copil mai mult, nu vrem sa creasca intr-un mediu gresit.
Custodie tata
mirellac
Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea:
Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)