avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control anaf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control anaf

Acum 5 ani am avut un control anaf la firma. Astăzi am primit vizita aceluiași inspector fiscal, care a venit cu o analiză de risc conform căreia as fi susceptibil de un control .Intreabarea mea este: dacă mai are dreptul de a mă controla același inspector care mi-a facut control acum 5 ani? Dacă este legal să se prezinte cu o simplă hârtie scoasă din calculator, pentru a cere explicații despre situația mea fiscală, pe motiv că în funcție de explicațiile pe care i le furnizez poate sau nu sa declanșeze control fiscal? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 10:28, 14 Februarie 2019
Bună ziua,

Factorul de risc este elementul principal care determină apariția sau nu a controlului fiscal. Au fost numeroase discuții cu privire la faptul că unii contribuabili sunt controlați de n ori pe cand altii nu sunt verificări niciodata. Motivul? Asa cum arătam mai sus, factorul de risc ca un contribuabil sa comită ilegalități. Astfel, puteti fi controlat de mai multe ori si de catre acelasi inspector fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control din partea anaf asupra unei societati radiate pantazi pantazi Salutare tuturor membrilor acestui forum. As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Proces cu finantele !!!!!!!!!!!!! sama sama neatza buna, nu prea ma pricep sa explic dar sper sa ma intelegeti: am intentat proces impotriva finantelor deoarece la un control , inspectorii au cam ... (vezi toată discuția)
Inspectie fiscala- pana unde sunt atributiile inspectorilor? radulucian 22 radulucian 22 LE \"inspectorilor\" Se da un control fiscal pe un an anume, 1 Ianuarei -31 Decembrei 2016, de exemplu Se da o lista cu documente de pregatit pe ... (vezi toată discuția)