avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scoala profesionala constitue vechime si stagiu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scoala profesionala constitue vechime si stagiu de cotizare in munca pe toata durata scolarizari ?

buna ziua ,
As dori un raspuns din partea dumneavoastra foarte obiectiv in perioada septembrie 1996 si febroarie 1998 am urmat scoala profesionala cu bursa scoala si vacantele aferente scoala profesionala a durat deci 1 an si jumatate ,
In anul doi de scolarizare am facut practica la o intreprindere care acuma numai exista ,, practica fiind obligatorie de scoala intrebarea mea este urmatoarea , vechimea mea se considera pe toata durata scolarizari de 1 an si jumatate sau decat pe perioadele scurte de timp de practica care le am facut in anul doi la intreprinderea care numai exista , cum pot dovedi vechimea daca intreprinderea respectiva numai exista ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 24 August 2024
Decizia ICCJ nr. 18/2015 a statuat că, perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată şi a urmat cursurile unei şcoli profesionale:
- anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- între 1 ianuarie 1949 şi 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privinţa ucenicilor a existat obligaţia virării contribuţiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în măsura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
- după 1 ianuarie 1954 şi până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare şi vechime în muncă perioada practicii în producţie.

Despre ce intreprindere este vorba ?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Decizia pe care a ti scriso am citito si eu ,dar intrebarea mea ramane , scoala profesionala pe care am urmato este considerata vechime si stagiu de cotizare pe toata durata scolarizari sau numai in anul doi cand am facut practica in productie ?
este vorba de statiunea cercetari agricole simnic din judetul Dolj
Daca ati fi citit-o mai bine ati fi observat ca nu se mentioneaza despre practica in productie nimic.
Dacă se considera vechime anul de practică

Alte discuții în legătură

Scoala profesionala ca stagiu de cotizare me_magiciano me_magiciano Daca o persoana a facut scoala profesionala cu durata de 2 ani la \"Scoala profesionala de pe langa intreprindere Autobuzul\" din Bucuresti, iar la terminarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa întreb ca sa beneficiez de profesionala ... Marius Buciu Marius Buciu Buna ziua,as dorii sa întreb ca sa beneficiez de Profesionala la pensie ce acte sunt necesare,înafara de Diploma?Multumesc. (vezi toată discuția)
Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate ... ReluBadoiut ReluBadoiut Sotia mea a terminat școala profesionala de 1 an și jumătate în 1983,la ,,Industrial 14\"care aparținea de ,,Steaua Rosie\" București. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)