avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschiderea unui birou de executor judecatoresc fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschiderea unui birou de executor judecatoresc fara acordul vecinilor

Buna ziua

La parterul scarii blocului s-a infiintat un birou de executor judecatoresti. A cumparat apartamentul respectiv recent. Nu a cerut de la nimeni acordul pt schimbarea destinatiei apartamentului. Eu asa stiu ca macar de la vecinii cu peretele comune trebuie sa aiba acceptul . De la asociatia de proprietari trebuie sa aiba acceptul?
A spus ca nu este persoana juridica si nu trebuie acceptul nimanui


Daca si acest executor judecatoresti trebuie sa respecte legea (daca exista lege pt acceptul de la locatari,!!care este legea ?) si locatarii nu sunt de acord cu infiintarea / deschiderea unei astfel de birou unde trebuie sa facem reclamatie.? Ce trebuie / putem sa facem?
Va multumim
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:28, 15 Februarie 2019
Intamplare adevarata, din amintiri...
Un proprietar dorea sa isi faca o firma in propriul apartament, tot la parter. Cei din bloc, nu si nu, ca ei nu doresc firma in bloc. Cum acordul lor era necesar dar imposibil de obtinut, omul s-a reorientat si, ca sa nu stea gol si de pomana apartamentul respectiv, l-a inchiriat sau dat in comodat, pentru locuit. In acest caz nu mai este nevoie de niciun acord, nici al asociatiei, nici al vecinilor.
Cui l-a inchiriat? Omului i s-a facut mila de o familie amarata dar extinsa de rromi cu pasiuni pentru muzica si gatit in natura. In total vreo 6 adulti si vreo 17-18 puradei de diverse varste.
Dupa vreo 3-4 luni de convietuire in acest peisaj mirific, oamenii din bloc s-au hotarat ca pana la urma parca ar vrea firma.
A fost necesar sa dea toti din bloc declaratie la notariat cu acordul lor si au suportat si igienizarea apartamentului. Si au trait fericiti pana la adanci batraneti, daca nu or trai si acum.

Cu ce va deranjeaza daca in bloc are sediul un executor judecatoresc? Astia doar plimba hartii de colo colo. Eventual daca va temeti ca va avea trafic mare de persoane, puteti face o conventie cu el, sa fie trecut cu mai multe persoane la intretinere sau sa suporte o parte din cheltuieli (gen service interfon ca se strica mai des) etc.

Intotdeauna, dialogul este cea mai buna solutie!
Nu se inregistreaza la Registrul Comertului ca orice alta firma, au un statut special pentru ca presteaza servicii de interes public, prin urmare nu au nevoie de nici un acord.
Trafic de persoane precis ca va avea. Problema cea mai mare este cu parcarea. Din cand in cand se intampla ca nici locatarii nu au unde parca. Dar cand vin si la birou clientii. Nu poti scoate masina din garaj ca unul sa oprit in fata ei.

Dar sa-mi spune cineva daca un astfel de birou are nevoie de acceptul locatariilor sau nu are nevoie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod sigur are nevoie de acceptul vecinilor si apoi de acordul as. prop.
Mergeti la asociatie, discutati cu presedintele, asociatia sa incheie o conventie de plata , asa cum v-a sugerat mai sus @Bloc Expert.
Daca clientii ex. jr. va bl;ocheaza accesul la automobile, va sugerez sa "plantati' o tablita cu un anunt in acest sens. Daca nu se respecta rugamintea proprietarilor, gasiti dvs. ceva in acest sens...
Repet, mai ales daca intrarea clientilor se face prin scara blocului, trebuie neaparat ca as. prop. sa negocieze cu dom' ex. jr. o conventie de plata.
Nu sunt deacord cu opinia celor care sustin ca un birou jr. nu are nevoie de acordul as. prop. si mai ales a vecinilor "direct afectati" de locuinta respectiva. Daca doriti, putem discuta.
Succes!
Nu este parerea mea ci asa prevede legislatia, executorii, la fel ca avocatii nu se inregistreaza la Registrul Comertului ci doar la forurile lor, respectiv barou si camera executorilor unde nu li se solicita acordul vecinilor si a asociatiei pentru a-si desfasura activitatea.

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari au dreptul?! marius_smg marius_smg As vrea sa stiu daca: -este legal ca asociatia de proprietari sa ceara bani pt ca un birou sa isi desfasoare activitatea in apartamentul propriu? -unde pot ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)