avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Centura de siguranta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Centura de siguranta

Când nu e obligatorie purtarea centurii de siguranță ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
mihalcioiu_liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihalcioiu_liviu , utilizator 09:49, 16 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu au obligatia sa poarte centura:

șoferii care staționează;
cei care execută manevra de mers înapoi;
femeile gravide (în stare vizibilă de graviditate);
conducătorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;
instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învăţa să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere;
persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă (adică din pricina căreia nu e indicat să o poarte) - ele trebuie să aibă asupra lor certificatul respectiv și să fie vizibilă pe acesta data de valabilitate.

www.avocatnet.ro/articol_253...
MULTUMESC MULT !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centura de siguranta totolino totolino [b]purtarea centurii de siguranta de catre un sofer de maxi-taxi, care face transport public de persoane este obligatorie???? [/b]am luat 2 amenziX-(mi se ... (vezi toată discuția)
Centura de siguranta matheendre matheendre este obligat politistul rutier sa poarte centura de siguranta in masina politiei cind circula pe drumul public? (vezi toată discuția)
Trebuie pusa centura de siguranta in taxi / calator pe scaun dreapra sofer? zdanut zdanut Buna ziua, Circul mereu cu masini TAXI mici. Calatorind pe scaunul din dreapta soferului, de fiecare data caut sa-mi pun centura, pentru siguranta mea si ... (vezi toată discuția)