avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă as fi în concediu de nevoi personale pot fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă as fi în concediu de nevoi personale pot fi asistent maternal?

Bună ziua! Sunt cadru didactic titular. Am dreptul la un concediu de nevoi personale pt un an de zile. Pot deveni și profesa ca asistent maternal în ac an? În lege înțeleg ca scrie ca nu ar trebui sa am venituri salariale. Ceea ce nu as avea pe perioada ac concediu.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 17 Februarie 2019
In care lege se menționează acea interdictie?

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu timp partial / cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cadru didactic claraalex claraalex Un cadru didactic poate fi angajat cu 8 ore in perioada vacantei? sau ture 12/24;12/48? Multumesc (vezi toată discuția)
Al doilea contract de munca zaharia_luminita1 zaharia_luminita1 Buna dimineata.Sunt angajata cu norma intreaga pe perioada nedeterminata, pot sa inchei al doilea contract de munca la un alt angajator cu norma intreaga ? Si ... (vezi toată discuția)
Angajarea unui cadru didactic in invatamantul privat zoie zoie Cum poate fi angajat (cu cate ore) in invatamantul privat (gradinita, after school) un cadru didactic care lucreaza in invatamantul de stat cu norma intreaga? (vezi toată discuția)