avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie Cetățean Român cu Cetățean Republica ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie Cetățean Român cu Cetățean Republica Moldova

Eu sunt cetatean Român (necasatorit)
Ea este cetatean Moldovan (divorțată) cu copii minori din fosta căsătorie
(Ea poate călătorii în alte țări cu copii minori(9 & 15) doar pentru scopuri de vacanțe/călătorii scurte, însă pentru alte scopuri ar avea nevoie de un acord de la fostul soț).

Dorim să ne oficiem căsătoria in Republica Moldova la Oficiul de Stare Civila din orasul respectiv.

Ea prin intermediul unui "agent" a facut pașii necesari pentru cererea de depunere pt jurământ de credință față de România.(dar nu știm cât durează acest proces)

Noi dorim, ca ea și unul din copii eii să se mute în România cu mine ca viitor soț, după oficierea căsătoriei.

Aveți ceva sfaturi legale? avem atătea întrebări că nici nu știm ce ce întrebare să începem.

1.) Căsătoria la Ambasada României versus la Oficiul de Stare Civilă din Orașul respectiv din Republica Moldova

2.) Ce demersuri legale putem face/ce opțiuni avem dacă fostul ei soț nu îi permite copilului minor să o însoțească în România pentru termen lung, avănd în vedere că ea va fi căsătorită cu un cetățean Român?

3.) Ce obțiuni sunt pentru ea si copilul ei să locuiască pe termen lung(până când obține cetățenia Română)?

Și alte lucruri care am omis să întreb?

Muțumim mult!

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Consecinte in casatorie cu un cetatean roman udicec udicec Daca sunt cetatean al Republicii Moldova, obtinind un certificat de casatorie cu cetateanul roman il pot insoti in plecari peste hotare in spatiul U.E.? chiar ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)