avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consecinte in casatorie cu un cetatean roman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consecinte in casatorie cu un cetatean roman

Daca sunt cetatean al Republicii Moldova, obtinind un certificat de casatorie cu cetateanul roman il pot insoti in plecari peste hotare in spatiul U.E.? chiar daca nu am pasaport roman?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:08, 20 Decembrie 2009
Da.
In urma casatoriei cu un cetatean roman, veti obtine o viza pe 5 ani si dreptul de a calatori in UE cu sotul/sotia.
Mersi mult pentru raspuns, as mai avea o intrebare daca imi puteti raspunde, care sunt actele care trebuie sa le prezinte cetateanul Republicii Moldova pentru a se casatori cu cetateanul roman la oficiul starii civile?

Multumesc anticipat.
Interesati-va la oficiul starii civile unde urmeaza sa va casatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)