avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Vrem sa divortam de comun acord,culpa e a mea,avem un copil minor,de 16 ani,vreau sa-mi fie incredintat mie,tatal e de acord,precizez ca muncesc dar fara carte de munca,poate copilul sa ramana la mine in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:37, 30 Noiembrie 2009
daca copilul doreste sa ramana cu dvs e foarte bine si daca mai e si tatal de acord e ultra bine.daca dovediti ca aveti cele necesare ca sa-l intretineti in mod cert va va fi incredintat.

dar asupra divortului.... divort prin acord dar la figurat nu la propiu caci dvs divortul prin acord, in termeni juridici este posibil numai cand a trecut cel putin 1 an de la casatorie si cand nu aveti copii minori iar dvs aveti deci nu se poate divort prin acord.
dvs il chemati pe sot in judecata iar dansul depunde intampinare si inca de la primul termen recunoaste ca e de acord cu divortul si cu incredintarea copilului catre dvs.

av.m.vasilescu
El a depus actele de divort,avocatul lui zice ca trebuie un martor,dar pt ce?si cum trebuie sa dovedesc ca am cu ce-l intretine pe copil?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
stenczeldina, utilizator
Intrucat aveti un copil minor , divortul prin acordul partilor nu poate fi incident, chiar daca e indeplinita una dintre conditiile acestei modalitati de desfacere a casatoriei , in speta scurgerea unui an de la incheierea acestei casatorii.
Insa casatoria poate fi desfacute din culpa comuna- fara a exista o motivare a hotararii pronuntate, fara a fi nevoie de martori.

cu martori dovediti tot. martorul e esential si necesar ca sa spuna ca relatiile dintre dvs sunt grav si iremediabil vatamate.
cand divortul se intemeiaza pe culpa comuna este necesara administrarea probei testimoniale .
se va propune in acest sens un martor comun.
chiar daca nu aveti un loc de munca. momentan, daca si sotul este de acord instanta va poate acorda custodia minorului.
acesta va fi audiat in camera de consiliu.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)