avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Vrem sa divortam de comun acord,culpa e a mea,avem un copil minor,de 16 ani,vreau sa-mi fie incredintat mie,tatal e de acord,precizez ca muncesc dar fara carte de munca,poate copilul sa ramana la mine in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:37, 30 Noiembrie 2009
"Insa casatoria poate fi desfacute din culpa comuna- fara a exista o motivare a hotararii pronuntate, fara a fi nevoie de martori"

Instanta va audia cel putin un martor in acest caz, pentru a fi convinsa ca relatiile sunt iremediabil vatamate si casatoria nu mai poate continua(mai ales ca exista copil minor)

divortati de comun acord si pe incredintarea copilului minor faceti probe.
buna ziua ,
divortati de comun acord cu culpa comuna si fara motivarea hotararii si atunci nu mai este nevoie de martor.
minorul poate fi audiat in camera de consiliu( avind in vedere virsta) pentru a se vedea dorinta minorului cu care din parinti sa convietuiasca in continuare .
bafta
Pentru a vi se incredinta minorul trebuie sa demonstrati ca aveti surse de venit(salariu sau alte venituri) si ca aveti o locuinta (proprietate sau inchiriata) in care sa cresteti copilul.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)