avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZI NEMOTIVATA fara justificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZI NEMOTIVATA fara justificare

buna ziua,
Ce acte pot cere la angajator/cum se poate proceda, daca in ianuarie a trecut pe fluturas NEMOTIVAT scazand echivalentul unei zile din salariu, in conditiile in care pe luna respectiva s-a lucrat mult peste norma legala, de obicei 6 zile din 7 saptamanal doar ca lucrul s-a inceput pe 7 ianuarie, intrucat asa transmisese conducerea in decembrie iar apoi s-au razgandit si au vrut sa cheme din 4 ianuarie la servicu dar avand tel fara semnal, prezentarea la serviciu s-a facut din 7 ianuarie de catre angajatii care nu au aflat la timp sau care nu erau in localitate, fiind sunati ceva de genul cu 1-2 ore inainte sa aiba nevoie angajatorul? singurul document furnizat a fost fluturasul lunar de salariu. va multumesc, Adica sa fii prezent peste 250 ore/luna respectiva la serviciu si sa te trezesti cu zi nemotivata la salariu, este bataie maxima de joc..
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
iela100, utilizator
Cel mai recent răspuns: iela100 , utilizator 13:10, 20 Februarie 2019
Pentru inceperea lucrului in data de 07.01 a fost emis vreun document?
nu, nu se emit niciodata decizii ptr asemenea chestii; ei au contract de munca cu timp inegal si merg cand sunt chemati si stau cat sunt solicitati intre 8 h/ zi si 15 ore /zi si deci nu gasim normal ca in luna respectiva sa lucreze 250 ore, sa lucreze dupa aceea 3 saptamani cu o singura zi libera saptamanal, sa nu ii plateasca nici o ora suplimentara dar totusi sa aiba o zi nemotivata....fara sa ii prezinte nici un fel de act...va multumim,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna program inegal contract munca (activitati de spectacole)? iela100 iela100 buna ziua, Daca in contractul de munca este mentionat program de lucru inegal ( angajatorul are un contract de prestari servicii cu un organizator de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un angajat alinliliana alinliliana Buna ziua, Lucrez la o firma cu profil alimentar ( mai exact aprovizionam cele mai mari hipermarketuri din Bucuresti si tara) ,programul nostru este de luni ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru absență nemotivată. bună ziua. am lipsit ... Cami90 Cami90 Concediere pentru absență nemotivată. Bună ziua. Am lipsit de la serviciu sâmbătă, pe 31 decembrie, iar acum angajatorul vrea să mă dea afară. Este ... (vezi toată discuția)