avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihnă vs. norma de hrană
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihnă vs. norma de hrană

În cursul lunii ianuarie 2019 am efectuat un anumit număr de zile de concediu de odihnă neefectuate din anul 2018. La ridicarea salariului pe luna ianuarie 2019, am constatat că mi-a fost oprită contravaloarea normei de hrană aferentă acelor zile de concediu. Aplicarea legii privitoare la norma de hrană a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019, De ce mi-au fost opriți banii pentru norma de hrană, dacă zilele de concediu efectuate erau rămase din 2018? Mai ales că legislația te obligă să-ți efectuezi integral zilele de concediu de odihnă din anul anterior până la sfârșitul anului curent. Nu se încalcă astfel principiul neretroactivității legii? Dacă poate să-mi explice cineva, îi mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriancostin , utilizator 10:08, 20 Februarie 2019
Potrivit Legii nr.153/2017, indemnizația de hrană se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. (art.18 alin.2)
Mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de hrana pentru functionarii publici din primarii animarsrl animarsrl Buna ziua, conform prevederilor art. 18 alin.(1) si (2) din Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, ordonatorii ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna obligat de catre companie Figh Figh Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Pentru anul 2018 mai am inca 8 zile de concediu, suntem in luna decembrie, aceste 8 zile le-am programat pe anul ... (vezi toată discuția)
Indemnizație hrană simmonac simmonac Cum se calculează indemnizația de hrană pentru un funcționar public ce în luna respectivă ( ianuarie 2019) a efectuat 3 zile c.o aferent anului 2018 și ... (vezi toată discuția)