avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venitul ales in contractul FNUASS pentru PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venitul ales in contractul FNUASS pentru PFA

Din cate am inteles de la CNAS in cazul femeilor gravide care au PFA si care vor sa intre in concediu de risc maternal trebuie sa incheie un contract cu cei de la CAS in care isi alege un venit brut lunar din care trebuie sa plateasca contributia lunara de 1%.

Intrebarea mea: Venitul ales in contractul fnuass pentru indemnizatii de risc maternal la pfa (cu 1% contributie lunara) trebuie sa fie acelasi cu venitul declarat la anaf pentru impozitul pe venit?
De exemplu pot declara anaf un venit brut lunar de 4000 ron, insa in contractul fnuass sa declar un venit brut lunar de 22800 ron pentru a primi o indemnizatie de risc mai mare? Daca da, trebuie sa platesc si ceva in plus in afara de cei 1%?

Am nevoie de o clarificare. Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:31, 19 Februarie 2019
Veti alege valoare salariului minim brut pe economie adica 2080 lei pntru a va declara baza de calcul lunara. Intrebati acolo cand veti depune declaratia si o sa va ajute si la ghiseu.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pfa cu norma de venit flatcomg flatcomg Daca fiul meu are un PFA pe norma de venit si nu e angajat cu carte de munca nicaieri este obligatoriu sa-si faca contract cu casa de pensii si daca da cat ... (vezi toată discuția)
Cass, anaf si declaratia 604 precious007 precious007 Buna ziua, Am vrut sa deschid acest topic pentru ca am gasit erori pe site si un numar mare de oameni dusi in eroare tocmai din cauza unui articol de pe ... (vezi toată discuția)
Dovada asigurat cass pentru femei gravide care nu realizează venituri miha_r miha_r Bună ziua, Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării ... (vezi toată discuția)