avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

despre Recurs

Un recurs trimis prin imail semnat de parti si cu stampila avocatului,dar fara anexare Imputernicire pt recure-fusese la fond aparator,-si fara chitanta de timbru .1.Este valabila semnatura sau trebuie depus originalul?desi asistat de avocat,nu a timbrat nici la fond si invoca faptul ca nu i-a comunicat instanta cuantumul ,E CORECT? MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:52, 27 Februarie 2019
Pare ca este corect, de ce sa nu fie corect?
Ce spune textul de lege: „Avocatul care a reprezentat sau asistat partea la judecarea procesului poate face, chiar fără mandat, orice acte pentru păstrarea drepturilor supuse unui termen și care s-ar pierde prin neexercitarea lor la timp și poate, de asemenea, să introducă orice cale de atac împotriva hotărârii pronunțate. În aceste cazuri, toate actele de procedură se vor îndeplini numai față de parte. Susținerea căii de atac se poate face numai în temeiul unei noi împuterniciri.
Deci, imputernicirea este necesara pentru sustinerea caii de atac, nu pentru formularea ei.
Cat priveste taxa de timbru, daca este datorata si daca nu a fost platita, se va stabili prin incheiere, dupa caz prin hotarare daca s-a trecut de faza regularizarii si nu a fost platita, insa procesul nu sta pe loc din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia avocatului de a introduce calea de atac a unei actiuni pierdute eusaisapte eusaisapte Buna ziua. Intreb daca avocatul este obligat sau scutit prin lege sa introduca calea de atac a unei actiuni, cum ar fi contestatia, recursul s.a.m.d. Iau ... (vezi toată discuția)
Procedura reprezentarii in instanta claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Detin un mandat pentru a reprezenta in instanta o ruda. Mandatul a fost realizat la notar. Ceea ce nu stiu e ... (vezi toată discuția)
Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)