avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale-bonus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale-bonus

Speta: incadrare CIM perioada nedeterminata cu perioada proba 3 luni (prima zi 01.09.2018). Oferta primita include bonus trimestrial "care se acorda in functie de realizarea indicatorilor de performanta conform regulilor companiei, incepand cu trim 4 2018" (citat din oferta). In CIM nu este prevazut bonusul. Dupa 3 luni de proba, in ultima zi, angajatorul notifica angajatul ca renunta la contract (motivarea verbala-reorganizare si reducere personal, asigurare ca nu este din cauza neproductivitatii, angajatul a fost apreciat in timpul colaborarii). Angajatorul refuza plata a 2/3 din valoarea bonusului pentru trim 4. Mentionez ca la incheierea contractului nu s-a realizat evaluarea performantelor. Va rog sa imi indicati daca este o baza legala pentru a actiona in instanta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 19 Februarie 2019
Exista art.253 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii, probleme intre angajat si angajator mihaela1234 mihaela1234 Buna ziua, cazul meu este urmatorul : m-am angajat cu data de 01.07.2009 pe baza unei oferte de munca care cuprindea un salariu de 800 ron net primele 2 luni ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva - dosar instanta Andreiiug Andreiiug Buna ziua. As dori sa stiu ce sanse am daca ajung in instanta pe urmatoarea speta: (pot oferi mai multe informatii in privat): Pe 01.09.2018 am fost trecut ... (vezi toată discuția)
Demisie mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, sunt angajata la o societate cu CIM pe per nedeterminata si ma aflu in per. de proba de 90 de zile. Va rog sa imi spuneti cum pot pleca in cel ... (vezi toată discuția)