avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare

Bună ziua, am avut un accident rutier la jumătatea anului 2015, fiind în stare de ebrietate. Au fost patru capete de acuzare: ucidere din culpa, vătămare corporala din culpa, conducere sub influenta băuturilor alcoolice, fuga de la locul accidentului. Am fost condamnat la 6,4 ani cu executare și pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 3 ani. Am executat 3,1 ani și m-am eliberat condiționat cu probațiune. Întrebarea este când anume o sa mai pot da pentru permis?
Va mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alerg , utilizator 14:18, 19 Februarie 2019
Buna ziua,

Executarea pedepsei complementare incepe dupa ce se considera executata pedeapsa principala.

Art. 68 Cod Penal
(1) Executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe:

c) după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa complementară ionut196 ionut196 Bună ziua AvocatNet, am o întrebare mai serioasa, am primit o pedeapsa cu 3 ani de executare pentru ucidere din culpa (art 192), m-am liberat condiționat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori daca ma puteti ajuta cu lamuriri asupra unei ... Dan Nid Dan Nid Buna ziua. As dori daca ma puteti ajuta cu lamuriri asupra unei sentinte. ]n data de 23.01.2020 am primit urmatoarea sentinta ) dispune ca inculpatul sa ... (vezi toată discuția)