avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriere rata si penalitati
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriere rata si penalitati

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: am achizitionat o masina in leasing. In 03.02.2006 am facut un contract cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru plata rovinietei in 4 rate. Rata a 4-a nu am mai achitat-o, avand termenul de plata 02.11.2006, deoarece masina am vandut-o in septembrie 2006, cedand contractul de leasing. Am primit astazi, 19.11.2009, o instiintare de la Compania Nationala de Autostrazi in care mi se aduce la cunostiinta ca am de achitat rata 4 plus penalitati calculate pe cei trei ani. Intebarea este daca aceasta datorie s-a prescris si odata cu ea si penalitatile?
Cu multumiri,
Raluca Marinescu
Cel mai recent răspuns: ralwca , utilizator 09:17, 20 Noiembrie 2009
stimata doamna,

creditorul dumneavoastra ar fi trebuit sa solicite plata restantei in termen de 3 ani de la data scadentei, depasirea acestui termen conducand la prescriptia dreptului de a cere instantelor obligarea dumneavoastra. In conditiile expuse, pare sa se fi implinit termenul.

e bine sa stiti si faptul ca pentru a fi intrerupt termenul de 3 ani creditorul trebuia sa se adreseze unei instante de judecata, un simplu fax sau o scrisoare nefiind suficient.
Multumesc mult pentru raspuns. Mai am totusi o intrebare: in contract scrie ca expira la un an de la data semnarii de catre parti (data semnarii 03.02.2006). Termenul de prescriptie se aplica de la data semnarii sau de la data la care expira?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vor sa-mi ia casa giovana giovana am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit samaxel samaxel Buna am un credit luat din 2007 la care s-a platit mai putin de un an, itrebarea mea este daca termenul de prescriere este de tre ani de la ultima plata ... (vezi toată discuția)