avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit

Buna am un credit luat din 2007 la care s-a platit mai putin de un an, itrebarea mea este daca termenul de prescriere este de tre ani de la ultima plata efectuata sau de 3 ani de la ultima rata specificata in contract adica daca este luat pe 10 ani atunci termenul ar fi 2020??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:08, 18 Septembrie 2012
In cazul creditelor bancare, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita incepe sa curga de la data scadentei obligatiei de plata, adica de la data la care trebuia achitata rata de catre debitorul obligatiei.
In situatia in care exista un credit bancar cu mai multe rate succesive, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ultimei rate de achitat, conform contractului incheiat cu banca.
In raport de decaderea termenului de 3 ani si de contractul dv,verificati atent cand s-a facut ultima plata de la care calculati 3 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit diana_sal diana_sal prescriere credit cand se prescrie un credit? daca termenul de achitare al ultimei rate nu a fost inca atins, dar de 4 ani nu s-a mai facut nicio plata si ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat silit? cata_tm_83 cata_tm_83 Buna ziua, Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar ... (vezi toată discuția)