Acum cateva zile primisem un telefon de la sefii mei prin care ma anunta ca se fac reduceri de personal si ca ma aflasem si eu printre cei care pleaca. Mai erau doar 2 zile pana in data de 15 a lunii pt ziua de salar. In ziua respectiva sunasem contabila pt a afla cand trebuie sa ma duc sa-mi ridic banii. Problema e ca eu lucrez intr-un bar si dupa spusele unuia dintre sefi eu nu primesc deocamdata ultimul salariu pana nu este intocmait stocul in bar. Tin sa precizez ca stocul nu fusese facut nici macar odata de cand lucrasem eu acolo (3 luni) + ca nici inainte sa vin eu nu se facuse. Am mai asteptat cam 2 zile dupa care sunasem din nou. Vestea era ca in acele 3 luni lucrate eu aveam in jur de 340 ron minusuri,iar eu trebuia normal sa primesc 300. Am crezut ca lesin! :( Stocul nu se facuse in prezenta mea, impartitul minusurilor normal nu trebuie in mod egal dar totusi cred ca asa e, conform codului muncii (cap.3,Tit.4)art 161 si 164 retinerile din salar si modalitatea de plata precizate acolo au fost categoric incalcate. As vrea totusi sa stiu as avea vreo sansa in instanta? Banii precizati stiu ca sunt putini dar totusi ai ce face cu ei si sunt bani munciti.
Sigur! Aveti tot dreptul sa va primiti salariul integral , mai ales ca , de la angajarea dvs si pana la data cand ati fost "disponibilizata" nu se facuse nici un fel de inventar!
Sfatul meu este sa faceti imediat plangere la Inspectoratukl teritorial de Munca ! In cazul in care nu vi se platesc salariile restante , adresati-va instantei de judecata! Veti castiga mai mult ca sigur deoarece angajatorul nu a respectat prevederile legale in domeniu.
SUCCES!
=D>
Ar fi important de stiut daca ai avut calitatea de gestionar, caz in care la angajare ai primit gestiunea, daca odata cu primirea preavizului ai primit si decizia de inventariere si predare a gestiunii, daca te-ai/ nu te-ai prezentat la inventariere, daca gestiunea era comuna cu alte persoane, cind ai primit preavizul de incetare a activitaii, care curge din momentul in care ai luat la cunostiinta de el in scris si care este de vreo 20 de zile...TOTUL IN SCRIS SI NU PE VORBELE PATRONULUI SI CONTABILEI....
Oricum nu au voie sa-ti opreasca din bani decit cu hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu mai merge ca pe vremuri, codul muncii modificat , pe la art.270 arata ca raspunderea materiala a fost transformata in raspundere patrimoniala, asa ca nu mai merge cu decizie de imputare si angajament de plata, le trebuie hotarire in instanta...nu te lasa, arata-le ca stii legea, daca nu vor sa-ti dea banii , reclamai la ITM,SA VINA SA-AI AMENDEZE CA NU RESPECTA CODUL MUNCII SI POTI SA-I ACTIONEZI IN INSTANTA IAR PE LITIGII DE MUNCA EI TREBUIE SA DEMONSTREZE CA SINT NEVINOVATI!
BAFTA MULTA!
Nu am fost anuntata de inventariere prin nici un mijloc de comunicare cu atat mai putin in mod direct .... prin telefon ma anuntasera ca va fi nevoita incetarea activitatii mele de servire in bar pe motivul cheltuielilor foarte ridicate si imposibilitatea de a tine asa multi angajati (reducere de personal).
Oricum va multumesc foarte mult pentru informatii. M-au ajutat!
O zi cat mai frumoasa sa aveti.
Gestiune
Daniel Valentin
Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)