Buna seara!
Motorul masini mele nu mai pate fi reparat, am gasit alt motor identic 1,4 16 valve(difera doar anii, al meu 2008 iar celalalt 2010) totul se potriveste...
Intrebarea mea: cel de la care il cumpar nu are nici un act doveditor (factura, talon, carte). Daca il cumpar facand o chitanta de mana o sa am vreo problema sa-l montez la un servis autorizat sau la urmatorul ITP???
Multumesc anticipat!!!
Pentru a indeparta situatii neplacute ,nu achizitionati motor pe principiul ca vizual este identic
Primordial este factorul noxe
Puteti sa achizitionati motorul incheind document autentificat prin notar
De regula in cazul inlocuirii motorului ,la ITP se blocheaza modificarea,se prezinta inspector RAR
Dacă in cartea mașinii la serie motor e spațiu liber sau scrie fără serie îl poți înlocui liniștit.
Dacă ai seria în carte nu ai ce sa faci, ori iei cu acte ori îl repari pe ăla.
Sfatul meu este sa nu cumparati motorul. Daca se vinde motorul este posibil ca autoturismul de la care provine motorul pe care il doriti sa-l cumparati sa fi suferit un accident de circulatie si dauna a fost declarata dauna totala. In urma accidentului este posibil ca motorul sa fi suferit unele avarii care apar dupa punerea in functiune a motorului montat pe autoturism.
Riscul este major.
ing. Ioan Ciobanu